Paistetta päivän Vieno Kekkosen ja Pekka Pentikäisen matkassa

Maanantai 7.9.2015 klo 20:32 - Anna-Leena Solhagen

VienoLaulaa1.jpgOodi-kahvilan syyskauden avasi loistava laulajatar Vieno Kekkonen säestäjänään
Pekka Pentikäinen. Ääriään myöten täyttynyt kahvilaväki nautti viihdyttävästä ja lämminhenkisestä musiikkihetkestä useiden tuttujen kappaleiden ja jopa yhteislaulun myötä.

Kukapa uskoisi, että taiteilijalla on takanaan jo yli kuudenkymmenen vuoden ura! Vieno Kekkosen ammattitaito, energisyys ja ennen kaikkea sydämellisyys teki kahvilayleisöön suuren vaikutuksen. Pekka Pentikäisen harmonikkasäestys istui kuin nakutettu laulajattaren monipuoliseen ohjelmistoon. Mukaan mahtui rauhallisia tunnelmakappaleita sekä vauhdikkaita vetoja. Vienon ja Pekan yhteistyö on alkanut jo vuosikymmeniä sitten Vienon hakeuduttua Pentikäisen soitto-oppilaaksi. Vieno kutsuikin Pekkaa ”harmonikkamaisteriksi Sibelius akatemiasta”. Huippuammattilaisia kumpainenkin.

Kukapa uskoisi sitäkään, että laulajatar on omien sanojensa mukaan uran alkuvaiheessa ollut ujo ja pelännyt esiintymistä! Teatterilavalla ja elokuvauralla aloittanut Vieno Kekkonen on luonteva ja yleisönsä mukaan tempaava esiintyjä. Kahvilayleisö osallistui lauluun ja ilo tarttui kaikkiin. Tämän parempaa aloitusta ei Oodi-kahviloiden syyskaudelle olisi voitu saada! VienoLaulaa2.jpg

Vieno Kekkosen, Marjatta Leppäsen ja Pirkko Mannolan muodostama trio Supernaiset! on keväästä 2015 alkaen kiertänyt Suomea tarjoten nostalgisia hetkiä kuulijoilleen. Trio konsertoi Espoon Sellosalissa perjantaina 6. marraskuuta.

Kuvat: Anna-Leena Solhagen

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vieno Kekkonen, Pekka Pentikäinen, musiikki, laulu, ilo, kokemus

Laulusta voimaa läpi elämän!

Lauantai 15.2.2014 klo 21:23 - Anna-Leena Solhagen

Oodi-kahvila täyttyi sävelistä, kun musiikkineuvos, marjukkar1.jpgkuoronjohtaja Marjukka Riihimäki johdatti oodilaisia laulun maailmaan.

Useilla merkittävillä tunnustuksilla palkittu Riihimäki on toiminut vuonna 1984 perustetun Philomela-kuoron sekä vuonna 1991 perustetun Grex Musicus-kuoron taiteellisena johtajana. Lisäksi hän on johtanut Sibelius-lukion kamarikuoroa ja tyttökuoroa sekä Klemetti-Opiston naiskuoroa. Riihimäki toimii myös kuoronjohtajana helsinkiläisen asumispalvelukeskuksen Wilhelmiinan Laulusta voimaa! –seniorikuorossa.

Riihimäki kannustaa laulajaansa kepeillä ääniharjoituksilla ja rohkaisulla ottaa käyttöön oma äänensä, vaikka henkilö olisi joskus menneisyydessä joutunut kuulemaan tyrmääviä arvioita laulutaidoistaan. Kaikki osaavat laulaa ja laulua on monenlaista. Laulun sanotaan olevan sisäistä hierontaa, joka vaikuttaa jokaiseen voimakkaasti. Muistisairaiden parissa työskennellessään Riihimäki on usein saanut todeta henkilön muistavan laulujen sanat vaikka moni muu asia on jo häipynyt mielestä. Helena Anhavan sanoin voikin todeta:

"Laulu on viimeinen mikä jää, kun muistin ovet sulkeutuvat. Lapsuuden laulut."

 Kuva: Raila Rautiainen

1 kommentti . Avainsanat: laulu, laulaminen, Marjukka Riihimäki, kuoro

Oodin joulujuhla

Perjantai 20.12.2013 klo 18:43 - Anna-Leena Solhagen

Vuoden viimeinen Oodi-kahvila omistetaan perinteiden mukaisesti joulunodotukseen.

Vanhanajan joulutunnelmaa toi tänäkin vuonna Lauluyhtye Laetificus. Yhdeksän nuoren naisen muodostama kuoro esitti perinteisiä joululauluja ja myös kannusti kahvilan väkeä yhteislauluun. Vuodesta toiseen yhtä ihanilta kuulostavat kaikkien tuntemat laulut Hyvän joulun toivotuksesta Heinillä härkien kaukaloon ja Sylvian joululauluun!

Kahvilassa vierailivat myös pienet toyvillakoirat Yoko ja Macy. Suloisen jouluntoivottajan kirkkaat silmät näyttivät ilahduttavan useita kahvilan vieraita.

Kahvila päättyi edellisvuosien tapaan jouluarpajaisiin.

Oodin väki kiittää kuluneesta vuodesta ja toivottaa kaikille rauhallista joulua!

 joulu5.jpg

joulu4.jpg

joulu22.jpg

joulu6.jpg

joulu3.jpg

joulu1.jpg

Kuvat: Raila Rautiainen

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: joulu, laulu, rauha, tunnelma, arpajaiset

Musiikin siivin syksyyn

Keskiviikko 11.9.2013 klo 8:13 - Anna-Leena Solhagen

Oodi-kahvilan syyskausi käynnistyi 7. syyskuuta musiikin merkeissä. Kahvilassamme konsertoi pianisti Richard Järnefelt, joka myös säesti mieltä virkistävän yhteislaulutilaisuuden.

Monipuolinen ohjelmisto koostui lukuisista, eri aikakausiin liittyvistä, suosituista suomalaisista lauluista aina Karjalan kunnaista Siniseen ja valkoiseen. Samalla muisteltiin lauluihin liittyviä tunteita ja tapahtumia.

Kuvat: Raila Rautiainen

laulua1.jpg

laulua2.jpg

laulua3.jpg

laulua4.jpg

laulua5.jpg

laulua6.jpg

laulua7.jpg

x

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Richard Järnefelt, piano, konsertti, yhteislaulu

Oodi-kahvilan joulujuhla

Maanantai 14.1.2013 klo 10:25 - Anna-Leena Solhagen

Oodi-kahvilan perinteistä joulujuhlaa vietettiin joulukuun puolivälissä.

Tunnelmaa olivat luomassa Lauluyhtye Laetificus, juhlakauden mukaisesti koristeltu kahvilasali sekä joulunajan mukainen kahvitarjoilu. Lisäksi kahvilamme kanta-asiakas Seppo Tiensuu lausui runoja. Tilaisuuden päätti jokavuotiset arpajaiset lukuisine voittoineen.

Oodi-kahvilan väki kiittää kuluneesta kaudesta ja toivottaa kaikille onnellista uutta vuotta - tapaamisiin jälleen kahvilan merkeissä!

kuoro.jpg

Lauluyhtye Laetificus esitti tuttuja joululauluja,

joulujuhla1_2012.jpg

joihin kaikki saivat osallistua - tip,tap.

jouujuhla3_2012.jpg

joulujuhla2_2012.jpg

raila-onnetar.jpg

Onnettarena Raila

joulujuhla4_2012.jpg

joulujuhla5_2012.jpg

Palkintojen jako on aina yhtä jännittävää!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: joulu, laulu, kuoro, arpajaiset,

Laulaen kohti kesää

Maanantai 23.4.2012 klo 0:29 - Anna-Leena Solhagen

Oodi-kahviloiden suosio kasvaa kerta kerralta – kevään toiseksi viimeinen kahvila kokosi jälleen täyden salin kuulijoita.  Eikä ihme.  Vierainamme oli nimittäin kaksi merkittävää ja nimekästä henkilöä.

Europarlamentaarikko Petri Sarvamaa oli kuullut Oodin toiminnasta ja halusi nyt omakohtaisesti  tutustua Oodiin ja oodilaisiin. Hän oli edellisviikolla vieraillut espoolaisissa lukioissa ja halusi nyt nähdä myös senioritoimintaa. Pois lähtiessään Sarvamaa totesi kuinka vaikuttavaa lukionuorten ilo, innostus ja luottamus tulevaan oli ollut ja kuinka sen vastapainoksi  Oodissa vallitsee rauha ja välittämisen tunne.

Muusikko Seppo Hovi johdatti kuulijat muistojen ääreen. Taiten kerrotut sota-ajan tarinat ja harmonikalla säestetyt aikauden laulut kirvoittivat tunteet pintaan. Elämää juoksuhaudoissa, Äänisen aallot, Karjalan kunnailla, Väliaikainen – tutut, raskaisiin aikoihin liittyvät laulut oli hyvä laulaa yhdessä.


Illan rauha kun syliin maan sulkee,
varjot puistojen kun hämärtyy,
aatos taas aikaan menneeseen kulkee,
kotiin kauaksi kaipuuni käy.
- Illoin kynttilät siellä kun syttyy,
unelmissain mä siell’ olla saan.
Kodin kynttilät lämpöisin liekein
teitä unhoita en milloinkaan.

hovi.jpg

Vavahduttavista muistoista huolimatta myös naurettiin. Tunteikkaan tilaisuuden päätteeksi Hovi kiitti mahdollisuudesta saada elää yhdessä tämä hetki – kaunis laulu, lämmin tunnelma, iloiset ilmeet ja kostuneet silmät tekivät vaikutuksen myös kokeneeseen artistiin.

Kuvat: Raila Rautiainen

2012_004.jpg

2012_016.jpg

2012_017.jpg

2012_025.jpg

2012_010.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hovi, Sarvamaa, sota-aika, laulu