Oodi-kahvila tärkeällä asialla

Keskiviikko 2.11.2011 klo 18:37 - Anna-Leena Solhagen

Viime presidentinvaalien aikaan katukuvaan ilmestyivät Café Niinistöt. Ympäri maata järjestetyistä kahvipisteistä tuli ennennäkemättömän suosittuja kohtaamispaikkoja. Niin suosittuja, että tulijoita riitti vielä vaalien jälkeenkin kaikkialla missä kahvila vain oli auki.

Myös Oodi-kahviloiden juuret juontavat Café Niinistöihin. Oodi-Kokoomus ry:n perustajajäsenet ahersivat Tapiolan Heikintorin kahvilassa. Siellä tarjoiltiin kahvia peräti 18000 kupillista! Päivittäistä asiakaskuntaa olivat niin varttuneemmat kulkijat kuin tulevat kokoomuslaiset lähikouluista.

Kahvilasta tuli mukava tapa tavata ihmisiä ja jutella maailman menosta. Asiakastoiveista nousi tarve jatkaa hyväksi koettua tapaa vielä vaalien jälkeen. Ensivaiheessa kahvihetkiä vietettiin paikallisten kahviloiden sivupöydissä. Pian kuitenkin tarvittiin lisää tilaa ja ratkaisuksi löytyi Tapiolan Palvelukeskus. Tällöin ohjelmaan tulivat myös erilaiset ajankohtaiset aiheet ja asiantuntijoiden alustukset.

Olemme jälleen presidentinvaalien kynnyksellä. Café Niinistöjä avautuu marraskuusta alkaen ympäri maata. Me oodilaiset olemme halunneet säilyttää mahdollisuuden tavata ystäviä kahvin ja miellyttävän yhdessäolon merkeissä tämän kuusivuotiskauden ajan. Voisiko siis sanoa, että Oodi-kahvilat ovat tavallaan säilyttäneet Café Niinistön henkeä tämän odotuksen ajan?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Café Niinistö, Kokoomus, Tapiola, Oodi-kahvila, presidentinvaalit, kahvila,

Prof. Tiuri 15.10.2011 - valokuvia

Maanantai 24.10.2011 klo 19:17 - Raila Rautiainen

Tapahtuma Lauantai 15.10.2011 - Prof. Tiuri

Tapiolan kahvilatunnelmaa:

tapiola-10-15-9.jpg

tapiola-10-15-1.jpg


tapiola-10-15-7.jpg

tapiola-10-15-2.jpg

tapiola-10-15-4.jpg

tapiola-10-15-5.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Martti Tiuri, OODI, Tapiola

Prof. Jarmo Virmavirta: "Presidenttipeli, syntyykö sitä?"

Sunnuntai 2.10.2011 klo 11:53 - Anna-Leena Solhagen - kuvat: Raila Rautiainen

Tapahtuma Lauantai 1.10.2011

virmavirtaKuuden vuoden odotus lähenee loppuaan – kohta pääsemme valitsemaan Suomelle presidenttiä! Syksyn kolmas Oodi-kahvila kokosi lähes sadan hengen kuulijakunnan ajankohtaisen vaaliteeman ympärille.

Tilaisuuden alustajana toimi politiikan takuuvarma asiantuntija, professori Jarmo Virmavirta (kuva oikealla). Hän on toiminut mm. Yleisradion uutistoiminnan päällikkönä sekä Turun Sanomien ja Uuden Suomen päätoimittajana.

Virmavirta kävi läpi presidentinvaaleja ja kulloiseenkin aikaan liittyviä ilmiöitä aina vuoden 1956 vaaleista tähän päivään.  Gallupien ja kyselyjen tulokset vaihtelevat, mutta loppujen lopuksi ne ovat vain gallupeja ja kyselyjä.  Vasta vaaliuurnalla
selviää todellinen suosio.

Suora kansanvaali luo vahvan aseman valittavalle henkilölle. Presidentiltä vaaditaan karismaa ja vahvaa politiikan ymmärrystä, jonka avulla valta ansaitaan. Yksi tulevan presidentin tärkeimmistä tehtäväkentistä lienee ulkopolitiikka sekä Suomen että EU:n tasolla. Virmavirta päätti erinomaisen pohdiskelunsa John F. Kennedyn kuuluisaan lausahdukseen jokaisen vastuusta yhteisistä asioista päätettäessä: "Älkää kysykö mitä maa voi tehdä teille – kysykää, mitä te voitte tehdä maallenne."

Tilaisuuden lopuksi oodilaiset tekivät Kristiina Mustakallion kehotuksesta yhteisen päätöksen siitä, että tällä kertaa vaaleja ei hävitä.

Kahvilatunnelmaa

tapiola-10-1-1.jpg

tapiola-10-1-2.jpg

tapiola-10-1-3.jpg

tapiola-10-1-4.jpg

tapiola-10-1-5.jpg

tapiola-10-1-6.jpg

Team
OODIn kahvinkeittäjät

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jarmo Virmavirta, Presidenttipeli, OODI, Tapiola

Tapahtuma Tapiola 5.2.2011

Keskiviikko 9.2.2011 - Risto ja Raila

Opintokeskus Kansion opintojohtaja, Kansallisen Sivistysliiton pääsihteeri Annika Kokko: “Ikääntyminen - haaste vai voimavara”

annika-kokko.jpg

 

img_5557.jpg

img_5555.jpg

 

img_5556.jpg

 

img_5567.jpg

 

 

 

 

 


1 kommentti . Avainsanat: OODI, Tapiola