Laulusta voimaa läpi elämän!

Lauantai 15.2.2014 klo 21:23 - Anna-Leena Solhagen


Oodi-kahvila täyttyi sävelistä, kun musiikkineuvos, marjukkar1.jpgkuoronjohtaja Marjukka Riihimäki johdatti oodilaisia laulun maailmaan.

Useilla merkittävillä tunnustuksilla palkittu Riihimäki on toiminut vuonna 1984 perustetun Philomela-kuoron sekä vuonna 1991 perustetun Grex Musicus-kuoron taiteellisena johtajana. Lisäksi hän on johtanut Sibelius-lukion kamarikuoroa ja tyttökuoroa sekä Klemetti-Opiston naiskuoroa. Riihimäki toimii myös kuoronjohtajana helsinkiläisen asumispalvelukeskuksen Wilhelmiinan Laulusta voimaa! –seniorikuorossa.

Riihimäki kannustaa laulajaansa kepeillä ääniharjoituksilla ja rohkaisulla ottaa käyttöön oma äänensä, vaikka henkilö olisi joskus menneisyydessä joutunut kuulemaan tyrmääviä arvioita laulutaidoistaan. Kaikki osaavat laulaa ja laulua on monenlaista. Laulun sanotaan olevan sisäistä hierontaa, joka vaikuttaa jokaiseen voimakkaasti. Muistisairaiden parissa työskennellessään Riihimäki on usein saanut todeta henkilön muistavan laulujen sanat vaikka moni muu asia on jo häipynyt mielestä. Helena Anhavan sanoin voikin todeta:

"Laulu on viimeinen mikä jää, kun muistin ovet sulkeutuvat. Lapsuuden laulut."

 Kuva: Raila Rautiainen

Avainsanat: laulu, laulaminen, Marjukka Riihimäki, kuoro


Kommentit

2.9.2015 0:37  Risto Toppari

Ihana Marjukka. Elävä esimerkki musiikin ja laulun merkityksestä elämän eliksiirinä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini