Oodi-kahviloiden pidossa on tauko kevään ajan Tapiolan palvelukeskuksen muuton vuoksi. Oodi-kahvilat jatkuvat syksyllä lauantaina 2.9.2017 klo 13 Länsikulmassa Tapiolassa.

Kristiina Mustakallio mukana Elämänmenoa-ohjelmassa

Kristiina Mustakallio on ollut mukana Radio Suomen elamanmenoa.jpgElämänmenoa-lähetyksessä tiistaina 9. joulukuuta klo 19.06-20.00. Ohjelmasarjassa kuuntelijat esittivät kysymyksiä ja keskustivat asiantuntijoiden kanssa kodin ja arjen asioista.

Jakson teema oli "Pidätkö huolta vanhemmistasi - vai etkö pidä?". Voit kuunnella lähetyksen Yle Areenalla ja sinne pääset tästä linkistä http://areena.yle.fi/radio/2466375

Toimintasuunnitelma 2015

Yhdistyksen hallituksen hyväksymä toimintasuunnitelma vuodelle 2015 löytyy tästä.

______________________

Palvelukeskusten aterioiden hinnoittelu

Espoon vanhusneuvosto käsitteli palvelukeskusten ateriahintojen korotusta. Lue lisää tästä (pdf).

______________________

Toimintasuunnitelma 2014

Yhdistyksen hallituksen hyväksymä toimintasuunnitelma vuodelle 2014 löytyy tästä.

Joukkoliikenneadressi 65+

Oodi-Kokoomus teki kuntalaisaloitteen ikäihmisten joukkoliikennemaksujen alentamiseksi. Adressin allekirjoitti 2481 henkilöä.

Espoon tekninen ja ympäristötoimi on siirtänyt hinnoittelun ja joukkoliikennejärjestelyt muiden pääkaupunkiseudun kuntien tapaan Helsingin Seudun Liikenne -kuntayhtymälle. HSL päättää kaikkien toimialueensa kuntien alennus- ja vapaalippujen myöntämisperusteista. Perusteet ja alennusprosentit ovat siten samat kaikissa HSL:n toimialueen kunnissa.

Alennus- ja vapaalippuja voi saada, mikäli erikseen määritellyt perusteet täyttyvät. Ne on kerrottu tarkemmin liitteenä olevassa vastauskirjeessä.

Espoon kaupunki suosittelee kaikille viiden euron hintaisen henkilökohtaisen joukkoliikenteen matkakortin hankkimista. Matkakortille ladataan joko matkustusaikaa tai kertalippujen ostoon tarvittavaa arvoa eli käteisrahaa. Vuoden 2012 alussa voimaantulleiden hintojen mukaisesti Espoon sisäinen kertalippu kuljettajalta ostettuna maksaa 2,70€, mutta matkakortilla maksettuna 1,84€. Vastaavasti seutulippu kuljettajalta ostettuna maksaa 4,50€ ja matkakortilla maksettuna 3,47€. Matkakortilla maksaminen on huomattavasti käteismaksua edullisempaa.

HSL:n hallitus on viime keväänä käsitellyt vastaavaa helsinkiläistä kansalaisaloitetta eikä nähnyt perusteita alennuskäytännön laajentamiseen. Näin ollen myöskään Espoo ei tässä vaiheessa laajenna alennuskäytäntöään. Ikäihmisten joukkoliikennealennuksiin on mahdollisesti tulossa muutoksia vuonna 2015 käyttöön otettavan taksa- ja lippujärjestelmän uudistuksen myötä. Asiasta ei kuitenkaan vielä ole tehty päätöksiä.

Vastauskirje Espoon kaupungilta

Linkki HSL:n sivuille